StoryEditor
stravično

Drama u Srbiji: Autom je vukao prosvjednika, ubrzao je pa ga odbacio na rub ceste

Piše Desk  /  15.02.2022., 15:01h
Demonstranti su zatim prišli mladiću koji je s haube pao na kolnik i on im je rekao da je dobro i da nije ozbiljnije ozlijeđen. Rekao je i da se nije uplašio, da “ima spreman šator”.

Automobilom je udario mladića i nekoliko metara ga je nosio na haubi ispred Palače Srbija u Beogradu, gdje se održava prosvjed više ekoloških organizacija koje traže da se zakonom trajno zabrani iskopavanje bora i litija. Istovremeno se se u Palači dijele odlikovanja povodom Dana državnosti. 

Ostali prosvjednici su u to vrijeme lupali po vozilu pokušavajući ga zaustaviti, piše nova.rs. Demonstranti su zatim prišli mladiću koji je s haube pao na kolnik i on im je rekao da je dobro i da nije ozbiljnije ozlijeđen. U kratkoj izjavi za N1 rekao je da je stajao na ulici i da je “doslovno pao na haubu” i uhvatio se za brisače u strahu da ne padne.

- Mislio sam da će stati, a on je samo ubrzao. Mislim da sam dobro, sigurno ću ići doktoru, ali nema potreba za Hitnu pomoć. Ovo je moj trofej, za to sam se držao - kazao je mladić pokazujući brisač koji je otkinuo s vozila koje ga je udarilo.

Rekao je i da se nije uplašio, da “ima spreman šator” i da je spreman sudjelovati na prosvjedima do kraja. Incident je bio na križanju Ulice antifašističke borbe i Bulevara Mihaila Pupina kada je automobil pokušao probiti blokadu, a mladi prosvjednik ga je pokušao zaustaviti i završio na haubi auta, prenose 24sata.hr.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 07:39