StoryEditor
PRAVOSNAŽNA PRESUDA BIVŠEM MINISTRU RS

Dragan Lukač osuđen na 3 mjeseca zatvora zbog šamara Drašku Stanivukoviću

Piše desk  /  18.07.2023., 17:55h

Pravosnažnom presudom Okružni sud u Banja Luci osudio je Dragana Lukača, bivšeg ministra unutarnjih poslova Republike Srpske na zatvorsku kaznu od tri mjeseca zbog nanošenja tjelesnih ozlijeda Drašku Stanivukoviću, bivšem narodnu zastupniku, a sadašnjem gradonačelniku Banjaluke.

Potvrdili su ovo za “Nezavisne novine” iz Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka te naveli da je ova presuda donesena nakon žalbe Tužiteljstva na prvostupanjsku presudu, u kojoj je Lukač osuđen na novčanu kaznu.

“Presudom Osnovnog suda u Banjaluci od 17. ožujka ove godine, optuženi Dragan Lukač, proglašen je krivim zbog krivičnog djela tjelesna ozlijeda, za koje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 300 KM, a oslobođen je optužbe da je učinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti. Na navedenu presudu Okružno javno tužiteljstvo Banja Luka uložilo je žalbu koju je Okružni sud u Banja Luci uvažio”, navode iz Tužiteljstva.

Nakon toga je Okružni sud, kako navode, preinačio presudu Osnovnog suda u odluci o kazni, te je novčana kazna preinačena na kaznu zatvora u trajanju od tri mjeseca, dok je u ostalom dijelu potvrdio presudu Osnovnog suda u Banja Luci.

Podsjećamo, prema optužnici, banjalučko Okružno tužiteljstvo teretilo je Lukača da je Stanivukovića napao 23. prosinca 2019. godine oko 22 sata za vrijeme održavanja posebne sjednice parlamenta Srpske čiji tijek izravno prenosili javni medijski servis RTRS-Plus i BN TV.

Lukač je tada vrijeđao Stanivukovića, nakon čega mu je opalio šamar, a prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske, Lukaču je prijetila kazna do maksimalno dvije godine zatvora. Inače, banjalučki Osnovni sud je u svibnju 2021. godine potvrdio optužnicu, dok je u ožujku ove godine Lukača osudio na novčanu kaznu od 300 maraka.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 12:30