StoryEditor
uzurpatorova desna ruka

Đonlagić: Izbora će biti sa ili bez HDZ-a, presuda Ljubić je provedena

Piše Fena  /  02.02.2022., 07:21h
Oglasio se Dženan Đonlagić, generalni tajnik DF-a, strančice u raspadu na čijem je čelu trostruki uzurpator i jedan od glavnih uzroka sve izglednijeg raspada države.

"Na izbore izlaze građani, a ne narodi. Članove Predsjedništva BiH biraju građani, dva iz izborne jedinice FBiH i jednoga iz izborne jedinice RS. U instituciji Predsjedništva BiH oni predstavljaju državu i sve njene građane i nikako narode pojedinačno. Tako jasno kaže važeći Ustav BiH.

Presuda Ustavnog suda BiH u predmetu “Ljubić” je sprovedena i tu se nema više šta implementirati.

Potpuna je neistina da se Dom naroda ne može popuniti bez izmjena Izmjena izbornog zakona BiH. Pa Čolak osobno i njegov politički šef Čović su danas članovi državnog doma naroda na osnovu održanih izbora 2018.godine.

Odredbe za način i broj izaslanika iz županijskih skupština koji idu u Dom naroda PFBiH su važeće u Ustavu FBiH i naravno da se izbori mogu održati.

Izbori u listopadnome godine će biti održani sa ili bez HDZ-a i tu nema nikakve dileme", kaže na kraju Dženan Đonlagić, generalni tajnik DF-a i član državne interresorne radne grupe za izmjene izbornog zakonodavstva.

Dnevnik.ba

29. studeni 2022 23:34