StoryEditor
izbori u hrvatskoj

Domovinski pokret dogovorio koaliciju: S njima ide još jedno poznato ime

Piše desk  /  22.03.2024., 12:07h

"Nezavisna lista Željka Lackovića u 4. izbornoj jedinici izlazi na izbore u koaliciji s Domovinskim pokretom", rekao je u petak za Hinu Željko Lacković.

Još nedavno Željko Lacković, aktualni predsjednik Gradskog vijeća Đurđevca i bivši saborski zastupnik, najavljivao je izlazak na izbore pod okriljem nove političke opcije koja se trebala zvati Nezavisni.

U međuvremenu, kako je rekao, na terenu je bilo teško ostvariti prvotnu zamisao pa se odlučio sam sa svojom listom nametnuti biračima 4. izborne jedinice.

Ipak, kalkulacije su pokazale da je izgledniji put do Sabora zajedno s Domovinskim pokretom s kojim je u svojoj izbornoj jedinici sklopio političko partnerstvo. "Vjerujem da će nam birači ukazati povjerenje", izjavio je Željko Lacković.

‘Neodlučnost slomila ideju‘

Lacković je Hini nedavno izjavio kako se pokazalo nemogućim okupiti kritičnu masu nezavisnih kandidata, odnosno ideološki neopredijeljenih i dokazanih lokalnih čelnika.

Istaknuo je kako je nemoguće okupiti kritičnu masu koja koja bi tvorila respektabilnu listu kojom bi parirali lijevom i desnom bloku na skorašnjim parlamentarnim izborima.

"Neodlučnost nezavisnih kandidata slomila je ideju o zajedničkoj listi koja bi pokrivala sve izborne jedinice", kazao je tada Lacković pritom žaleći što se Radimir Čačić priklonio lijevom bloku, a druga zvučna imena su krenula samostalnim putem.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 00:26