StoryEditor

Dom zdravlja Sarajevo se oglasio o smrti epidemiologa i još jedne osobe koja je imala koronu

Piše D  /  07.04.2020., 07:04h

"Za nesretni slučaj u kojem je preminuo dr. Šefik Pašagić, menadžment JU Dom zdravlja Županije Sarajevo uvidom u medicinsku dokumentaciju ustanovio je da se pacijent javio 31.03, potom 01.04., nakon čega je upućen na daljnju kliničku obradu uz poštivanje algoritma u vezi s postupajućom situacijom", tvrde iz JU Dom zdravlja ŽS.

Kad je riječ o smrti Sejfudina Gogića, o kojoj je pisao zastupnik u Parlamentu FBiH Damir Mašić, navode da je urađeno sve potrebno u smislu liječničkog postupanja.

"JU Dom zdravlja Županije Sarajevo u vezi smrti Sejfudina Gogića, nastanjenog u naselju Briješće, ovim putem obavještava javnost da su urađeni svi potrebni algoritmi u smislu liječničkog postupanja u datim okolnostima. Sejfudinu Gogiću ustanovljeno je febrilno stanje, nakon čega su urađeni laboratorijski nalazi i RTG pluća, te je na osnovu navedene anamneze propisana odgovarajuća terapija. Gogić je prema algoritmu testiran na COVID-19, pri čemu je bio rezultat pozitivan.

U tijeku intervencije Zavoda za hitnu medicinsku pomoć ŽS pacijent je, nažalost, preminuo", navode iz JU Dom zdravlja ŽS.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 15:12