StoryEditor
njemačka ministrica vp

Dodik žestoko prozvao Baerbock: "Prosipa frustracije i priče o reformama, a onda pokaže da nema ‘p‘ od vladavine prava"

Piše desk  /  04.03.2024., 14:48h

Predsjednik RS Milorad Dodik komentirao je dolazak njemačke ministrice vanjskih poslova Annalene Baerbock u posjet BiH.

Dodik je iznio niz negativnih komentara na račun Baerbock, rekavši da "ona dolazi prosipati frustracije i priče o reformama", a, kako on to kaže, pošalje Christiana Schmidta. 

- Vidim da Annalena Baerbock dolazi u BiH da ponovo prosipa svoje frustracije o secesiji, priča o reformama i vladavini prava, a onda nam pošalje i podržava "lažnog" Schmidta i pokaže da ovdje nama ni "p" od vladavine prava.

Njemačka je okupirala BiH svojom politikom, ali ne može da okupira nas u Srpskoj. Stav Srpske je uvijek bio jasan - da smo za europski put, ali s našim jasnim ustavnim nadležnostima. I ne postoje planovi za secesiju. Ako nekad i dođe do odluke o neovisnosti, ona će biti rezultat djelovanja "lažnog" visokog predstavnika Schmidta, koji pokušava da uruši Republiku Srpsku i kojeg podržava Baerbockova.

Vidimo da Njemačku potresa afera u vezi s planovima da se njihovim raketama gađa Krimski most. Poznato je da su krenuli s pričom o slanju šljemova i gaća, a završili s raketama kojima bi bila gađana Rusija. Niko više ne vjeruje ni Baerbockovoj ni u njemačke dobre namjere.

Baerbock kakve god da pošalje poruke za BiH, one su istrošene i bez smisla.

Dnevnik.ba

05. svibanj 2024 12:03