StoryEditor

DODIK USTUKNUO PRED CORMACK: RS odustaje od referenduma o radu suda i tužiteljstva

Piše D  /  03.11.2017., 01:11h

Nakon sastanka, održanog u petak u Banjoj Luci između predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića s američkom veleposlanicom Maureen Cormack, priopćeno je da će se sljedećeg tjedna glasovati o povlačenju odluke o raspisivanju referenduma o radu Suda BiH i Tužiteljstva. Ranije je skupštinska većina, koju predvodi Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), uputila inicijativu za odustajanje od održavanje referenduma. 

Kolegij Narodne skupštine RS-a danas je donio odluku o održavanju izvanredne sjednice skupštine s dvije točke dnevnoga reda vezane uz stavljanje izvan snage odluke o raspisivanju republičkog referenduma i odluke o izboru članova povjerenstva za njegovu provedbu. 
Održavanju posebne sjednice usprotivili su se predstavnici oporbenog Saveza za promjene, kojega predvodi SDS.

Dodik i njegova vlast suočili su se, nakon izglasavanja odluke o referendumu, s oštrim osudama međunarodne zajednice, a to je bio i jedan od izravnih povoda da američka administracija uvrsti Dodikovo ime na “crnu listu” osoba kojima je zabranjeno putovanje u SAD, a svim američkim državljanima da s njim posluju. 

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 23:02