StoryEditor
reakcija

Dodik: SAD i Bruxelles BiH smatraju svojim okupiranim teritorijem

Piše desk  /  31.03.2022., 20:27h
Kada bi bilo tko, pa makar i manje stručna osoba izvršila analizu utjecaja, onda bi vidio da je u BiH prekomjeran utjecaj SAD, Brisela i Londona, poručio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, odgovarajući na izjavu američkog veleposlanika u BiH Michaela Murphyja, koji je govorio o programskim ciljevima SAD u narednom periodu.

- Oni BiH smatraju svojom okupiranim ili zauzetim teritorijem i potrebno je samo da radite ono što oni kažu. Oni uvode sankcije, govore što i tko treba što da čini. Kada kažemo da ćemo rješavati sva pitanja u BiH u skladu s Ustavom, oni kažu da je to problem - naglasio je Dodik za RTRS.

Dodik je istakao da mu je u razgovoru američki izaslanik Gabrijel Escobar jasno poručio da je aktualna politika važnija od Ustava.

- Escobar mi je rekao da pustim Ustav i zakon, važne su politike. Kada sam odbio, onda sam bio na udaru za sankcije. Posljedice po našu ekonomiju nisu male. Kako će to izgledati za koju godinu teško je danas procijeniti. Ovo je teško i zanimljivo vrijeme, ali sačuvati mir, pitanje je svih nas i naših života - rekao je Dodik.

Podsjećamo, Murphy je danas izjavio da će u BiH raditi na protumjerama Rusiji i Kini, koje, kako je istaknuo, "prijete zajedničkim interesima i budućnosti BiH".

Dnevnik.ba

04. svibanj 2024 12:14