StoryEditor

Dodik: S Čovićem i Izetbegovićem idućeg tjedna razgovaram u cilju završetka blokada

Piše D  /  27.06.2020., 01:06h

U unutrašnjosti strukture proračuna učinjene su značajne stavke i osigurano 40 milijuna maraka tako što su smanjeni, gotovo prepolovljeni troškovi kapitalnih nabavki. Značajno su smanjeni putni troškovi, kazao je član državnog Predsjendištva Milorad Dodik.

Član Predsjendištva BiH, koji je i lider SNSD-a, na pitanje reporterke N1 kazao je kako će "idućeg tjedna nešto konkretnije moći govoriti" kada se radi o imenovanjima u državnim agencijama.

"Mislim da je krajnje vrijeme da se to dogodi, da sve ono što je prošlo proceduru da bude imenovano. Naravno, i da se popuni Vijeće ministara na mjestima gdje postoji potreba, kao što je ministarstvo sigurnosti", poručio je Dodik te otkrio da će se uskoro sastati sa predsjednicima SDA i HDZ-a, Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem.

"Pokušat ćemo idućeg tjedna, možda u srijedu ili četvrtak. Ja nemam niti jedan problem oko toga. Postoji određena raspodjela između srpske, hrvatske i bošnjačke strane. To treba održavati dok se ne dogodi neka nova promjena. Očigledno u SDA su htjeli novi dogovor. Kako razumijem, novi dogovor podrazumjeva da sve ostane isto osim da neizravni porezi budu predmet nekog novog dogovora. Ako je tako - slažem se, ali da se sve deblokira i da se završi ta priča. Evo, prošlo je gotovo pola mandata", istaknuo je Dodik.

Dnevnik.ba

 

28. travanj 2024 16:36