StoryEditor
govor u beogradu

Dodik: Predstavnik sam naroda koji je bio na strani pravednika u svim ratovima

Piše desk  /  11.10.2021., 11:40h
U Beogradu se danas održava summit Pokreta nesvrstanih povodom 60 godišnjice osnivanja ove organizacije. Jedan od prvih govornika bio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

"Bosna i Hercegovina je zemlja pod protektoratom SAD-a, dijela europskih zemalja, Japana i Kanade, udruženih u namjeri da njihova rješenja nametnu ljudima u BiH. Nerazumijevanje i uplitanje ovih aktera, i to mahom razvijenih zemalja, europskih i svjetskih sila, u unutarnje prilike u BiH i regiji, dvostruki standardi koji su primjenjivani kako devedesetih, tako i danas, doveli su našu zemlju do ruba raspada", kazao je Dodik.

"Uporno osuđivanje samo srpskog naroda i povlađivanje drugom narodu - Bošnjacima, stvorili su klimu nepovjerenja, potpunog odsustva komunikacije i suradnje te želju za samoodređenjem koje jedino može vratiti punu stabilnost i daljnji napredak razvoja ovom dijelu Europe", dodao je Dodik.

"Ali stojim pred vama kao predstavnik naroda koji je uvijek bio na strani pravednika u svim ratovima s kojim se regija suočila, a sada pati i trpi zbog loše, nepromišljene i nepravedne politike navedenih centara moći", naveo je Dodik.

Domaćini današnjeg skupa su Srbija i Azerbejdžan, a sudjeluje nekoliko predsjednika i premijera, četrdeset šefova diplomacija i brojni izaslanici.

Najmasovniji politički skup u Srbiji u posljednjih nekoliko desetljeća organizira se pod strogim epidemiološkim mjerama.

Dnevnik.ba

07. svibanj 2024 03:18