StoryEditor
Član Predsjedništva BiH

Dodik odgovorio Tužiteljstvu RS: "Nulta tolerancija za kriminalce, ali i tužitelje koji su u vezi s kriminalom"

Piše desk  /  26.03.2022., 14:59h
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da u Republici Srpskoj može postojati samo "nulta tolerancija za kriminalce, ali i tužitelje i pripadnike javnih službi koji su u sprezi s kriminalom".

Dodik kaže kako će u potrazi za počiniteljima ubojstva načelnika Sektora kriminalističke policije prijedorske Policijske uprave Radenka Bašića "biti prevrnuto sve i u Prijedoru i cijeloj Srpskoj", te dodao da "borba počinje večeras".

Govoreći o radu tužitelja u Prijedoru u slučaju istrage ubojstva policijskog službenika Radenka Bašića, Dodik je ocijenio da je "taj tužitelj u sprezi s kriminalcima, te da treba da dokaže da nije".

- Ako je mogao na tvrdnje policije da se radi o licu koje je umiješano, s iznesenim argumentima, da ga oslobodi istog dana kada ga je policija 'pokupila' u samoj zgradi tužiteljstva i odvela kod drugog tužitelja koji je odredio pritvor, o čemu se onda radi? Zašto taj tužitelj u Prijedoru nije reagirao? - zapitao je Dodik.

Javno tužiteljstvo RS oglasilo se danas povodom Dodikovih jučerašnjih navoda u vezi s Bašićevim ubojstvom i poručilo da će ostati dosljedno isključivo Ustavu i zakonima, nezavisno od politike i izvršne vlasti, te da "neće pasti pod uticaj bilo kojih kriminalnih ili političkih struktura" koje žele da ga "stave u službu zaštite pojedinih političkih ili kriminalnih lica".

Načelnik Sektora kriminalističke policije prijedorske Policijske uprave Radenko Bašić ubijen je u ponedjeljak, 21. ožujka, iz vatrenog oružja u prijedorskom naselju Pećani.

Dnevnik.ba

16. svibanj 2024 07:02