StoryEditor
bruxelles

Dodik: Ništa nije potpisano

Piše desk  /  12.06.2022., 22:42h

Srpski član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik poručio je na Twitteru da u Bruxellesu ništa nije potpisano.

Sastanak lidera parlamentarnih stranaka u BiH s predsjednikom Europskog savjeta Charlom Michelom počeo je danas oko 15.00 sati, a kako su mediji naveli, sporan je dokument, odnosno dio političkog sporazuma koji se tiče odnosa BiH prema rusko-ukrajinskom sukobu, prenosi RTRS.

Dodik je prethodno poručio da  su za "sve političare iz Srpske obvezujući samo zaključci Narodne skupštine Republike Srpske, koji kažu da ostajemo neutralni".

Podsjećamo, na sastanku iz Republike Srpske su lideri SNSD-a Milorad Dodik, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, SP-a Petar Đokić, DNS-a Nenad Nešić i PDP-a Branislav Borenović.

Sastanku iz Federacije BiH prisustvuju predstavnici bošnjačkih stranaka predsjednik i potpredsjednik SDA Bakir Izetbegović i Šefik Džaferović, te lideri DF-a Željko Komšić, stranke Naroda i pravde Elmedin Konaković, SDP-a BiH Nermin Nikšić, Naše stranke Edin Forto i Nezavisnog bloka Senad Šepić.

28. travanj 2024 02:11