StoryEditor
srpski član predsjedništva

Dodik: Ne tiču nas se stavovi Zelenskog, nepristojno je da nam on dijeli savjete

Piše desk  /  09.10.2022., 14:35h

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da "arogancija koju pokazuje predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski prevazilazi značaj uloge koju on misli da ima i da sigurno nije netko tko treba biti pitan o tome što zapadni Balkan treba ili ne treba raditi".

"Politički je nepristojno da on dijeli savjete bilo kome, pa i nama na Balkanu. Njegovi stavovi nas se ne tiču i nisu oni koje bismo mi morali slijediti", rekao je Dodik povodom obraćanja Zelenskog građanima Cetinja u kojem je poručio da su sankcije Rusiji obavezne, da je Rusija prijetnja svima i da to nije ništa manje važno za Balkan.

Dodik je rekao da "Zelenski ima svoje koji ga simpatiziraju, ali da smatra da i drugi na zapadnom Balkanu misle da je takvo bezočno sugeriranje bez ikakve osnove i da držanje predavanja o tome što tko treba činiti apsolutno nije adekvatno ni vremenu, a pogotovo nije adekvatno ulozi koju Zelenski ima u tome".

"Čovjek je umislio da može držati predavanje svakome drugome i ocjenjivati tko je na ispravnom, a tko na lošem putu. To treba odbaciti kao upravo nešto što je došlo sa strane koja uopće nije pitana", dodao je Dodik.

Rekao je da Republika Srpska ostaje neutralna kada je riječ o ukrajinskoj krizi.

"Situacija se tamo mijenja. Mislim da ne treba trčati za događajima koji su ovakvog ili onakvog karaktera i davati svoju ocjenu o tome. Mi ćemo ostati i dalje neutralni u želji da se rat završi, a kako će stvari izgledati, što će biti, niti se nas tiče, niti mi možemo utjecati na to" , zaključio je Dodik.

Dnevnik.ba

06. svibanj 2024 08:01