StoryEditor
štit 2022

Dodik na vježbi srbijanske vojske: Ovo nama Srbima, gdje god živjeli, puni srce. Bit će odvraćeni svi koji požele opet gađati Srbiju

Piše desk  /  30.04.2022., 13:29h
Ovo se pomno prati u Republici Srpskoj i vrlo smo ponosni na uspjeh koji je ovdje pokazan, rekao je Dodik nakon prikaza sposobnosti Vojske Srbije na aerodromu u Batajnici

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je, nakon prikaza sposobnosti Vojske Srbije na aerodromu u Batajnici, da je "nemjerljiv napredak koji pokazuje da Vojska Srbije može uspješno braniti i obraniti srpski narod i Srbiju".

Dodik je rekao da je vježba "Štit 2022" praktičan prikaz kako su napredovali opremanje i borbena gotovost Vojske Srbije.

- Počašćen sam pozivom da budem ovdje prisutan i mogu posvjedočiti da ono što smo vidjeli prije samo osam ili deset godina, kada se moralo s resursima koji su preostali praviti prikaze. Danas imamo sasvim novi nemjerljiv napredak koji pokazuje da Vojska Srbije može uspješno braniti i obraniti naš narod, Srbiju i tako, pokazujući ovakvu spremnost, može biti faktor odvraćanja od bilo kakve pomisli da kao nekada ponovno bude gađana - rekao je Dodik.

Zahvalio je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ministru obrane Nebojši Stefanoviću, načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Milan Mojsiloviću za organiziranje prikaza.

- Ovo je zaista nešto što svima nama Srbima, gdje god živimo, puni srce. Ovo se pomno prati u Republici Srpskoj i veoma smo ponosni na uspjeh koji je ovdje pokazan - rekao je Dodik.

U prikazu je sudjelovalo više od 1.000 pripadnika Ministarstva obrane i Vojske Srbije, više od 300 sredstava naoružanja i vojne opreme i 40 zrakoplova, a premijerno je predstavljen i najnoviji kineski raketni sistem srednjeg dometa.

Dnevnik.ba

02. svibanj 2024 02:21