StoryEditor
Predsjednik rs

Dodik: "Moj politički cilj je dejtonska pozicija RS"

Piše desk  /  30.07.2023., 11:38h

Predsjednik entiteta RS Milorad Dodik istakao je da je sve što je dogovoreno na sastanku s liderima stranaka koje sudjeluju u vlasti na zajedničkom nivou urađeno u korist dodatnog pozicioniranja entiteta RS.

- Moj politički cilj je dejtonska pozicija RS, ono što u Daytonu i Ustavu piše, a ono što su nam visoki predstavnici nametnuli mora da bude ponovo razmatrano, uređeno i dovedeno u okvire Ustava - napisao je Dodik na Instagramu.

Dodik je podsjetio da je proteklog tjedna razgovarao na Hvaru s predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem, koji mu je na sastanku potvrdio da “Hrvatska podržava dogovor legitimnih političkih predstavnika tri konstitutivna naroda u BiH koji osigurava njihovu ravnopravnost u skladu s Daytonskim sporazumom”.

Naveo da je s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem proteklog tjedna prisustvovao pokaznom gađanju pripadnika Vojske Srbije na vojnom poligonu Pasuljanske livade.

Dodik je proteklog tjedna u Beču bodrio nogometaše “Borca”, koji su izgubili 1:0 od “Austrije” u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, ali su, kako je naveo, pokazali dobru igru.

- Nadam se da ćemo nakon revanš utakmice u Banjaluci slaviti pobjedu - dodao je Dodik.

Dnevnik.ba

01. svibanj 2024 03:26