StoryEditor
spomenuo i milanovića

Dodik: Komšić nije mogao službeno zatražiti kandidatski status, on šalje privatna pisma

Piše DESK  /  09.03.2022., 14:24h
Drugi bošnjački član Predsjedništva BiH Željko Komšić jučer je od čelnika EU zatražio da se Bosni i Hercegovini dodijeli status kandidata za prijem u Uniju.

Ubrzo se oglasio i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji tvrdi kako to nije službeni stav Predsjedništva, nego se može smatrati privatnim pismom.

"Željko Komšić nije mogao službeno zatražiti kandidatski status za Bosnu i Hercegovinu u Europskoj uniji jer to nije stav Predsjedništva BiH koje to pitanje nije ni razmatralo, te se može smatrati kao jedno u nizu privatnih pisama iz njegove bogate prepiske s raznim dužnosnicima", priopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

"Iz pisma je očigledno da je Komšićev prioritet napad na Rusku Federaciju ne bi li se dodvorio zapadnim centrima moćima, a onda i činjenica da je apel za kandidatski status BiH prije njega uputio i hrvatski predsjednik Zoran Milanović", navodi se u priopćenju.

BiH je 2016. godine podnijela zahtjev za članstvo u Europskoj uniji, kao posljednja zemlja Zapadnog Balkana, s izuzetkom Kosova koje kao nezavisnu državu ne priznaju članice EU Španjolska, Slovačka, Cipar, Rumunjska i Grčka.

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 19:45