StoryEditor
Predsjednik RS

Dodik: "Kada završi rat u Ukrajini, neću moći doći na red da se susretnem s Putinom od Europljana"

Piše desk  /  17.03.2024., 10:27h

Predsjednik RS Milorad Dodik rekao je da je austrijske novinare koji su pratili panel diskusiju na Diplomatskoj akademiji u Beču više zanimao njegov prijateljski odnos s predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom nego europski put BiH, što je bila tema diskusije, ali da im je prenio jasan stav da RS i Rusija tradicionalno imaju dobre odnose i da će tako biti i u budućnosti.

- Kada završi rat u Ukrajini neću moći doći na red da se vidim s predsjednikom Putinom od Europljana koji će tada željeti da se susretnu s njim u Kremlju. Ovo je bio moj odgovor austrijskim novinarima koji su pratili panel diskusiju na Diplomatskoj akademiji u Beču - naveo je Dodik na Instagramu.

On je istaknuo da je na panelu ponovio i stav da u RS očekuju da nakon 21. ožujka BiH "prestane biti kolonija međunarodne uprave, da istog dana, shodno europskim standardima, nestane lažni visoki predstavnik i da iz Ustavnog suda BiH odu strani suci."

- Tijekom tjedna održana je sjednica Izvršnog komiteta SNSD-a na kojoj je zaključeno da podržavamo europski put i da glavni pregovarač s EU trebaju biti iz RS - naveo je Dodik.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 15:38