StoryEditor

Dodik: Izetbegović najviše štete nanosi Bošnjacima

Piše D  /  21.07.2021., 08:07h

“Pričom o agresiji na BiH, a gledajući u Srbiju, izmišljanjem etničkih čišćenja i genocida širom BiH, Bakir Izetbegović pokušava da povrati politički utjecaj koji je SDA izgubila, i to igrajući na kartu žrtve i vanjskih neprijatelja Srbije i Hrvatske”, istaknuo je Dodik komentirajući Izetbegovićevu izjavu da ne treba izjednačavati strane u prošlom ratu i da ga ne treba zvati nekim nesretnim sukobom jer je to bila, kako kaže, agresija na BiH, te da je “srpski svijet drugo ime za veliku Srbiju”.

On je zaključio kako je takvim narativom i takvim odnosom prema najvažnijim susjedima, Izetbegović najviše štete nanosi upravo Bošnjacima, koji su i u ratu i u miru bili najveće žrtve svog rukovodstva.

Dodik je istaknuo kako je “posljednji popis u BiH, koji je friziran da se zadovolje zahtjevi Bošnjaka, pokazao nešto što bi u Sarajevu uporno sakrili – u Republici Srpskoj živi više od 15 posto nesrba, a u FBiH Srbi su na razini statističke greške”.

“Jasno je onda i tko je izvršio etničko čišćenje i koji narod je očišćen iz FBiH. Nisam htio jučer reagirati na Izetbegovićeve neistine i konstrukcije iz poštovanja činjenice da muslimani slave Bajram, ali vidim da Izetbegoviću nije smetalo da na svoj blagdan napadne Srbe, Republiku Srpsku i Srbiju. U ratu su to činili na pravoslavne blagdane, ostavljajući krvave tragove od Kravica, preko Bradine do Sarajeva”, rekao je Dodik, piše Srna.

Dnevnik.ba

29. studeni 2022 00:04