StoryEditor
član predsjedništva bih

Dodik: BiH nije ni blizu članstva u NATO

Piše desk  /  13.09.2022., 22:23h

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da BiH nije blizu članstva u NATO-u i da bi volio da BiH ukine Oružane snage.

Dodik je rekao da je najavljena vježba "Kombinirani napor 22" na Manjači dio već ustaljene prakse u okviru programa koji je ranije donesen.

- NATO tu ne sudjeluje nego je kao promatrač. Oni će tu promatrati određene stvari, kao što se pojavljuju u Srbiji i na mnogim mjestima u okviru svih programa - rekao je Dodik u Banjaluci, prenosi RTRS.

Napomenuo je da je protiv ulaska BiH u NATO savez.

- Mi smo protiv NATO-a. Taj program suradnje s NATO-om govori da se članstvo ne prejudicira. Za to je potrebna posebna odluka, ali ne postoji - rekao je Dodik.

Istakao da bi volio da se BiH demilitarizira.

- Nama NATO ne treba ni u tom pogledu, ali neka struktura koju sam naslijedio nije mogla da se eliminira u ovom vremenu, poručio je Dodik.

Ministar obrane u Vijeću ministara Sifet Podžić i načelnik Oružanih snaga BiH general-pukovnik Senad Mašović predstavili su danas u Sarajevu vježbu "Kombinirani napor 22" kojim je najavljeno od 19. do 23. rujna na Manjači finalno NATO ocjenjivanje Bataljunske borbene grupe lake pješadije Oružanih snaga BiH.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 22:08