StoryEditor

Do kraja tjedna temperature u BiH natprosječno visoke

Piše D  /  29.08.2017., 07:08h

Pogoršane vremenske prilike koje su obilježile početak ovog tjedna u Bosni i Hercegovini, stabilizirat će se u utorak uz mogućnost nešto duljeg zadržavanja naoblake i slabije kiše u istočnoj Bosni.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, temperature će u većem dijelu tjedna i dalje biti nadprosječno visoke, maksimalne će dostizati iznad 30 stupnjeva Celzijevih, prenosi AA.

Prema aktualnim prognostičkim kartama, s danima vikenda i početkom narednog tjedna doći će do osjetnije promjene, praćene obilnijom kišom i padom temperatura zraka, što će kulminirati u nedjelju 3. rujna i ponedjeljak 4. rujna.

Na zapadu, jugozapadu i krajnjem jugu Bosne i Hercegovine očekuje se između 30 i 50 milimetara padalina, u centralnim dijelovima 20 do 25 milimetara, a na sjeveroistoku zemlje od 10 do 15 milimetara. Maksimalne dnevne temperature dostizat će između 14 i 20 stupnjeva Celzijevih, jutra će također biti svježija, izraženije u unutarnjosti.

Od utorka 5. rujna uslijedit će postepena stabilizacija vremenskih prilika i porast temperatura, mada su još uvijek moguće svakodnevne pojave pljuskova praćenih grmljavinom, osobito u četvrtak 7. rujna, pri tome će količine padalina biti znatno manje u odnosu na dane vikenda.

Maksimalne dnevne temperature do 11. rujna ponovo će dostizati između 25 i 30 stupnjeva Celzijevih.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 06:24