StoryEditor

Direktor u Hrvatskoj sam sa sobom potpisao ugovor, pa dao sebi ogroman bonus

Piše D  /  15.11.2017., 10:11h

On u Piškornici radi kao direktor po ugovoru koji su mu odobrili predstavnici četiri županije i opštine koji su vlasnici Piškornice, a plata mu iznosi 18.500 kuna (2.450 eura). S obzirom na to da Piškornica ima tek oko dva miliona kuna prihoda i nevelik profit, Jozinović je kao direktor odlučio da osnuje firmu "Piškornica sanacijsko odlagalište", preko koje se naplaćuje odlaganje otpada.

Potom je sam sa sobom potpisao da ima pravo na dodatnih 10.000 kuna naknade mesečno i bonus od 10 posto dobiti, piše 24 sata.

S obzirom na to da je "Piškornica sanacijsko odlagalište" prošle godine imala 10,2 miliona kuna profita, Jozinović je sebi dao milon kuna dodatnog bonusa što znači da je uz 18.500 kuna plate i 10.000 kuna naknade mjesečno, dobio i milion kuna za uspješno poslovanje.

S obzirom na to da ima ugovoren dovoz otpada s područja četiri sjeverozapadne hrvatske županije po fiksnim cijenama, a centar nema velikih troškova, dobit nije bilo teško ostvariti.

Pošto je Jozinović sam sebi odobrio isplatu milion kuna u neto iznosu firma "Piškornica sanacijsko odlagalište" na to treba da plati poreze i doprinose, pa je stvarni trošak za isplatu milion kuna barem 1,5 miliona kuna.

"Članu uprave Mladenu Jozinoviću za izuzetna dostignuća u 2016. godini pripada honorar u visini od milion kuna", napisao je sam sebi Jozinović u ugovoru potpisanom 31. decembra prošle godine.

Zgrožen ovakvim ugovorom, varaždinski župan Radimir Čačić zatražio je uvid u sporni ugovor.

Varaždinska županija na čijem je Čačič čelu, ima 22,5 posto vlasništva u Piškornici, kao i ostale tri: Međimurska, Koprivničko-križevačka i Krapinsko-zagorska županija. Svi župani izrazili su zabrinutost zbog ovakvog načina rada.

Načelnik opštine Koprivnički Ivanec Mario Švegović kaže da je Jozinović napravio golemu štetu ne samo ovim ugovorom za koji nije znao.

"Zaslužio je smjenu. Iako uredba o upravljanju otpadom propisuje razdvajanje, njemu je više odgovaralo da sve ide u jednu kantu kako bi što više otpada stizalo na Piškornicu. Zato traži proširenje kapaciteta i još želi pogon za spaljivanje", kaže Švegović.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 15:58