StoryEditor
odluka općine bratunac

Denis Zvizdić: Pozivam visokog predstavnika da uporabi bonske ovlasti

Piše desk  /  14.07.2022., 07:03h

Dopredsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić u srijedu je pozvao visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta da uporabi bonske ovlasti i odmah stavi izvan snage odluku Općine Bratunac o ‘sanaciji’ Zemljoradničke zadruge Kravica, lokacije na kojoj je ubijeno više od 1.300 Bošnjaka.

Zvizdić je također od Schmidta zatražio da se ova lokacija stavi pod zaštitu države, kao što se uradilo s lokacijom u Potočarima.

“Pozivam visokog predstavnika Schmidta da iskoristi bonske ovlasti i odmah stavi izvan snage odluku Općine Bratunac o ‘sanaciji’ Zemljoradničke zadruge Kravica – lokacije na kojoj je 13. srpnja 1995. godine ubijeno više od 1.300 Bošnjaka”, napisao je Zvizdić i  dodao:

“Također, smatram da postoji pravna osnova da v.p. Schmidt donese Odluku kojim će se ova lokacija staviti pod zaštitu države BiH, na isti način kako je to v.p. Petritsch uradio 2000. godine kada je svojom Odlukom odredio lokaciju za izgradnju mezarja i spomen obilježja u Potočarima”.

Podsjećamo, policija Republike Srpske nije dozvolila obiteljima žrtava genocida u Srebrenici da u srijedu, 13. srpnja , polože cvijeće ispred hale Zemljoradničke zadruge Kravica, kod Bratunca, na istoku Bosne i Hercegovine.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 00:30