StoryEditor

Dat će izjavu u 14 sati u Vladi: ‘Sve ide prema tome da odlazi‘

Piše D  /  14.05.2018., 01:05h

Premijer Plenković i potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić dat će izjavu za medije danas u Banskim dvorima, u 14.00 sati.

U HDZ-u vlada prilična šutnja oko sudbine potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić jer svi čekaju što će odlučiti premijer Andrej Plenković koji se sastao sa svojom potpredsjednicom.  Navodno će u 14 sati dati izjavu za medije u Banskim dvorima.

- Sve ide prema tome da će ona otići – kaže nam jedan HDZ-ovac, ali još čeka odluku premijera. 

Doznajemo da Dalić više nema ni potporu u stranci, te da je više nitko nije spreman braniti. Nevjerojatno im je i da Dalić ne shvaća kakav je teret Vladi.

Danas objavljeni novi mailovi

Afera mailovi u čijem je središtu Dalić, nastavljena je i u ponedjeljak objavom nove prepiske tzv. Grupe Borg, a iako se vrh vlasti danas o tome još nije oglasio oporba je na njihovu adresu uputila žestoke kritike, zazivajući raspisivanje novih izbora.

Portal Index.hr u ponedjeljak je objavio novu mail komunikaciju Martine Dalić s konzultantima i odvjetnicima koji su radili na "lex Agrokor", navodeći da su uz uobičajene primatelje tog puta na listu bile dodane službene adrese savjetnice predsjednika Vlade Dubravke Vlašić Pleše i državne tajnice u Ministarstvu pravosuđa Sanje Mišević.

Portal navodi da je Branimir Bricelj iz investicijsko-bankarske tvrtke Altera, svega nekoliko sati prije nego što će vlada usvojiti "lex Agrokor" poslao u ime Grupe Borg mail s naslovom "Zakon o izvanrednoj upravi" te tekstom: "U prilogu je jutrošnja verzija (almost final)."

S Plenkovićevom savjetnicom i državnom tajnicom članovi Grupe Borg su komunicirali i danima prije, šaljući zadnje verzije prijedloga zakona. Za pisce "lex Agrokor" također je znao ministar financija Zdravko Marić koji se na početku krize, iako rijetko, oglašavao na mailovima, tvrdi Index.hr.

Nakon toga su iz oporbe uslijedile nove prozivke na račun Plenkovića i Dalić, uz pozive za ostavkama i novim izborima.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 06:36