StoryEditor
bijeg od kamera

Dane Škugor i supruga nisu se pojavili na današnjoj misi kod Šibenika iako imaju rezerviranu prvu klupu

Piše desk  /  04.09.2022., 15:11h

Kako se čini, obitelj uhićenog direktora u Ini Damira Škugora nije došla na misu u crkvu Gospe od Zdravlja u Dubravi kraj Šibenika gdje su imali, prema pisanju ŠibenikIN-a, godinama rezerviranu prvu klupu te gdje skupljaju milodare.

Ispred crkve čekali su ih reporteri, no oni se nisu pojavili.

Kako doznaje ŠibenikIN, Rada i Dane Škugor, koji je samo dan nakon uhićenja pušten da se brani sa slobode, nalaze se u Zagrebu kod kćeri.

"Baš je Damir Škugor imao svoje mjesto u našoj crkvi i nitko na to mjesto u prvom redu nije smio sjesti. Donirao je 100.000 kuna za crkvu u Dubravi i time valjda kupio mir kod crkve i Boga. Nije bio često tu, ali su mu zato roditelji Dane i Radojka skupljali lemozinu na misama. Majka mu se ponašala kao da je crkva njena, a po selu se priča da su baš zbog nje smijenjeni svećenici koji joj nisu odgovarali. Sad ni nemamo svog župnika, nego nam dolaze na mise sa strane", rekao je čitatelj ŠibenikIN-a iz Dubrave koji je želio ostati anoniman.

Kaže i kako su posjeti misi u crkvi Gospe od Zdravlja baš zbog Dane i Radojke Škugor osjetno pali.

"Predviđam da će u nedjelju u 11 na misu doći rekordan broj ljudi. Pola njih samo da vide hoće li i Rada imati obraza doći", rekao je.

Povodom pedesete obljetnice braka, Dane i Rada Škugor su u krugu crkve u Dubravi podigli i svoj zavjetni kamen.

"Imaju ploču u crkvenom dvoru sa svojim imenima. Valjda zato što su dali tih 100.000 kuna. Tim novcima, koliko znam, obnovljen je krov župnog dvora. Zbog novca i lizanja oltara cijela se obitelj visoko uzdigla. Sad su na tome da ih barem pola mjesta mrzi. Ostali za to još nemaju hrabrosti. Puno toga će biti jasnije nakon mise u nedjelju", kazao je neki dan čitatelj iz Dubrave za ŠibenikIN.

Podsjetimo, istražitelji sumnjaju na to da je Damir Škugor, omogućio da tvrtka OMS Upravljanje kupi plin po izuzetno niskim cijenama i proda ga po puno većim cijenama.  

Šteta za Inu navodno prelazi milijardu kuna, protuzakonita zarada Damira Škugora i njegova oca je gotovo pola milijarde kuna, dok je Škugorov poslovni partner Goran Husić profitirao za preko 90 milijuna kuna, a predsjednik Hrvatske odvjetničke komore Josip Šurjak za 68.9 milijuna kuna.

Na računu njihove tvrtke OMS Upravljanje ostalo je još preko 200 milijuna kuna protuzakonito ostvarene odbiti.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 21:51