StoryEditor

Dana White objavio veliku vijest za Stipu Miočića

Piše D  /  15.05.2021., 07:05h

Whiteov plan bio je dogovoriti Miočiću borbu protiv Jona Jonesa, bivšeg prvaka poluteške kategorije i jednog od najvećih boraca svih vremena. Nakon toga planirao je pobjednika tog okršaja spojiti s pobjednikom između prvaka Francisa Ngannoua i izazivača Derricka Lewisa. Međutim, Jones je odbio borbu s Miočićem.

"Jon je vrlo jasno otkrio kako se nema namjeru boriti protiv Stipe, tako da tu više ništa nije bitno. Ono što ćemo napraviti je borba Derricka Lewisa i Francisa, nakon čega će se Stipe boriti protiv pobjednika", rekao je White o planovima za tešku kategoriju.

Jones se nije borio od veljače prošle godine kada je pobijedio Dominicka Reyesa. Nakon toga je najavio prelazak u tešku kategoriju.

"Jon je borac pod ugovorom s nama. Pokušali smo pregovarati s njim i doći do odgovora što je potrebno da bi se on borio u teškoj kategoriji. Međutim, ako se on ne želi boriti u teškoj kategoriji, to je onda to. Što da mi onda radimo? Ne možemo čovjeka natjerati da se bori. Realno je Derrick Lewis trenutno prvi izazivač za titulu teške kategorije. I to neovisno o tome želi li se Jon Jones boriti ili ne."

Miočić: Želim vratiti ono što je moje

Miočić je u posljednjem okršaju protiv Ngannoua upisao poraz u osmoj uzastopnoj borbi za pojas prvaka. Titulu prvaka UFC-ove teške kategorije osvojio je 2016. u meču protiv Fabricija Werduma te ju je otad uspješno branio četiri puta. Gubio ju je dvaput, a nakon poraza od Daniela Cormiera, protiv istog borca vratio ju je u svoje vlasništvo.

"Želim vratiti ono što je moje. Pokušavam doći na 113 kilograma. U borbi protiv Ngannoua sam bio na 105 kg, ne zato što sam tako planirao, već zbog treninga. Uistinu ću se pridržavati plana kako bih nabacio težinu i masu. Osjećao sam se dobro, ali dodatnih osam kilograma će mi pomoći jer ću se osjećati jačim. On je stvarno velik tip", rekao je nedavno američko-hrvatski borac, rekorder po broju obrana teškaškog naslova u UFC-u, prenosi Index.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 10:11