StoryEditor

Dan kada je Hrvatska slavila jednu od najvećih sportskih pobjeda u povijesti

Piše D  /  29.08.2020., 07:08h

Hrvatska je u finalu rezultatom 26:24 (11:12) svladala Njemačku u reprizi finala Svjetskog prvenstva u Portugalu 2003. godine. Najefikasniji u redovima Hrvatske bio je Mirza Džomba s devet postignutih golova, dok je kod Nijemaca prednjačio Steffan Kretzschmar, također s devet pogodaka.

Hrvatska je u Ateni pobijedila u svih osam utakmica, a redom su prvo u skupini padali Island (34:30), Slovenija (27:26), Južna Koreja (29:26), Rusija (26:25) i Španjolska (30:22). U četvrtfinalu je lako svladan domaćin rezultatom 33.27, medalja je osigurana u polufinalu protiv Mađara (33:31) prije no što je u velikom finalu pala spomenuta Njemačka izbornika Heinera Branda.

Za Hrvatsku su u Ateni nastupili redom Venio Losert, Vlado Šola, Valter Matošević, Nikša Kaleb, Ivano Balić, Blaženko Lacković, Vedran Zrnić, Igor Vori, Davor Dominiković, Mirza Džomba, Drago Vuković, Slavko Goluža, Goran Šprem, Denis Špoljarić i Petar Metličić.

Veniju Losertu, Valteru Matoševiću, Slavku Goluži i pomoćnom treneru Irfanu Smajlagiću je atensko zlato bilo drugo nakon Atlante. Valja istaknuti kako nakon Hrvatske 2004. godine nijedna rukometna reprezentacija nije ostvarila sve pobjede u pohodu na olimpijsko zlato.

Jedan od najboljih turnira ikada odigranih od strane jedne reprezentacije ujedno je ostao i posljednje veliko zlato hrvatske rukometne reprezentacije. Do današnjeg dana osvojili smo jednu olimpijsku broncu, dva svjetska srebra i jednu broncu te tri europska srebra i dvije bronce, piše Index.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 14:26