StoryEditor

Cvijanović: "Ramiz Salkić nema problem sa RS-om jedino kada prima plaću"

Piše D  /  03.07.2021., 07:07h

Cvijanović je istakla da je neprinicipijelno da se ljudi koji uživaju sve moguće pogodnosti u RS-u i imaju određene pozicije, odnosno sudjeluju u institucionalnom životu, ponašaju na takav način.

"To treba da nas drži budnim", rekla je Cvijanović novinarima u Trebinju, komentirajući jučerašnju Salkićevu izjavu.

Ona je navela da to predstavlja apsolutni višak za sve što bi trebalo da znači pomirenje, suživot ili stvaranje nekog boljeg ambijenta ovdje, te ukazala da je RS otvorena zajednica koja želi da živi sa svima.

"Nikoga ne mrzimo, želimo samo da se poštuje RS, njeni zakoni, njene institucije i konačno niko neće imati problem", navela je Cvijanovićeva.

Na kraju, Željka Cvijanović je istakla da ne razumije ljude koji su u stanju da šalju poruke mržnje i netrpeljivosti.

Podsjetimo, potpredsjednik RS-a Ramiz Salkić u petak je boravio u Trebinju gdje se između ostalog sastao s Bošnjacima prilikom čega je još jednom istakao da je neophodno tražiti uređenje Bosne i Hercegovine po mjeri građana ove zemlje, a čiji temelj trebaju biti ljudska prava i slobode, te zvanične presude donesene pred Međunarodnim sudom pravde i Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju.

"Ako je prema presudi Stanišiću i Simatoviću Republika Srpska označena kao dio udruženog zločinačkog poduhvata zajedno sa Srbijom i nekadašnjom Srpskom Krajinom, a jeste, tu zajedničku zločinačku svrhu dijelili su određeni visoko pozicionirani politički, vojni i policijski rukovodioci iz Srbije, srpskih autonomnih oblasti Krajine i Slavonije, Baranje i Zapadnog Srema, kao i iz Srpske Republike Bosne i Hercegovine, kasnije preimenovane u Republiku Srpsku", kazao je Salkić

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 02:36