StoryEditor

Curica (7) najteže ozlijeđena: ‘Nije pri svijesti i nije stabilno‘

Piše D  /  28.02.2019., 01:02h

Liječnici zadarske bolnice obavijestili su javnost o zdravstveno stanju četvero djece koje je jutros otac bacio kroz prozor kuće na Pagu. Djeca su starosti 3, 5, 7 i 8 godina. Zaprimljena su u zadarsku bolnicu u 8.15 sati., prenosi 24.sata

Najteže je stradala djevojčica od sedam godina i ona nije pri svijesti.

- Djevojčica u dobi od sedam godina je zadobila ozljede glave i grudnog koša, i ona je stavljena na mehaničku ventilaciju, još nije stabilizirano njeno stanje, čak smo u kontaktu s Ministarstvom, pa kada se stabilizira njeno stanje da se eventualno pripremi transport za KBC Rebro - kazao je dr. Karuc šef Jedinice intenzivnog liječenja zadarske bolnice.

Teško ozlijeđena osmogodišnjakinja je pri svijesti i stabilizirana. Planira se operacija, no liječnici nisu naveli njezine ozljede.

Što se tiče druge djece, djevojčica od pet godina je lakše ozlijeđena, nagruvana je te ima nagnječenja prsnog koša, a trogodišnji dječak je također stabilno. No, kontrolne snimke otkrile su da ima zraka u trbušnoj šupljini, što sugerira na ozljedu pluća i samim time povećava kvalifikaciju ozljeda na teške. Ali, liječnici napominju da dječak nije životno ugrožen i kod njega će se tijekom popodneva još napraviti kontrolni pregledi.

Doznaje se kako je majka došla u bolnicu u pratnji socijalne službe, a liječnici su poručili kako će osigurati da bude sa svojom djecom što je više moguće jer je cilj da se djeca što prije oporave.

Poslijepodne radit će nove pretrage.

Dnevnik.ba

 

28. travanj 2024 13:41