StoryEditor
damir arnaut:

"Čuo sam se s ljudima iz EU, ne planiraju organizirati pregovore u Bruxellesu"

Piše desk  /  08.04.2022., 09:26h
Damir Arnaut (Naša stranka) gostovao je na FTV-u. Govorio je i o Izbornom zakonu.

"Od ljudi iz EU dobio sam potvrdu da oni ne planiraju ništa organizirati u Bruxellesu, međutim da bi, ako "Izetbegović i Čović nešto budu spremni potpisati, onda oni u tom slučaju organizirali nešto u Bruxellesu. U suštini, prvo čekaju mig od Izetbegovića i Čovića. To su dva čovjeka koja su potpisala mostarski sporazum i koji su potpisali legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda. Ne bi me ništa čudilo, ali proceduralno govoreći, zaista nema više vremena zato što je ovaj paket uključivao i izmjene Ustava. Poslovnik Zastupničkog doma državnog Parlamenta kaže da kad krenete u izmjene Ustava javna rasprava treba trajati mjesec dana, a mi smo manje od mjesec dana do raspisivanja izbora. Tako da objektivno nema vremena, izbori će se održati po ovim pravilima i ja se samo nadam da će građani konačno povjerenje dati nekim ljudima koji neće potpisivati ta legitimna predstavljanja, koji neće davati Dodiku i Čoviću po četiri izaslanika da se vlast napravi bez SDA, HDZ-a i SNSD-a."

Smatra da je to moguće.

"Mislim da su građani 2018. rekli kakvu vlast žele u Sarajevu i evo ova Fortina vlada vrlo dobro pokazuje kako može ići tramvaj do Hrasnice, kako se mogu nabaviti novi trolejbusi, kako se može uvesti Ured za borbu protiv korupcije itd. Vrlo su jasni pokazatelji ove županijske vlade. Također su vrlo jasni pokazatelji rada Vijeća ministara, SDA, HDZ, SNSD i DF. Ništa nisu uradili četiri godine, a da ne govorim da ni kandidacijski status nismo dobili."

Arnaut kaže da je plan za izmjene Izbornog zakona bio da se dogovore u kavani pa da onda dođe u Parlament, da Interresorna radna grupa stavi pečat na to.

"Tako se radi u Sjevernoj Koreji. To je bila svrha te Interresorne radne skupine i to je ogoljeno neki dan. Članovi iz SNSD-a i HDZ-a su dolazili dok su lideri stranaka pregovarali. Čim su ti pregovori završeni, eno ih u Mostaru s mađarskim ministrom vanjskih poslova, s Anom Brnabić, maltene s autoritarnim liderima iz regije."

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 05:40