StoryEditor

Čovjek koji je sinoć rastužio Hrvatsku je - Hrvat

Piše D  /  25.03.2021., 11:03h

Hrvatski sin slovenske reprezentacije. Tako su ga nazvali slovenski mediji. Svoga heroja - Sandija Lovrića. 

Roditelji su mi Hrvati, ali oni su radili i živjeli u Sloveniji. Život ih je odveo u Austriju, ali mogu reći da je Slovenija i dalje ostala njihov dom.

Zapravo, ne samo njihov. Velik dio moje šire obitelji živi u Sloveniji ili je živjelo. Moja poveznica sa Slovenijom je jaka i prje svega, moja želja da igram za ovu državu je velika, rekao je Lovrić, slovenski junak koji je u početku kvalifikacija za SP u Kataru srušio hrvatsku reprezentaciju 1:0, prenosi Večernji.

Svoju ljubav prema Sloveniji objasnio je za ekipa.svet24.si pa je u intervjuu otkrio kako unatoč ljubavi prema Sloveniji ne zna slovenski jezik. Intervju se vodio na hrvatskom.

Ideja da zaigram za za Sloveniju postoji već dugo. Flertovao sam s njom. Bio sam zadovoljan u mladoj reprezentaciji Austrije i nije bilo lako otići. Ali kada sam osjetio da bih mogao biti bitan igrač Slovenije, odlučio sam da je vrijeme za odlazak. Presretan sam što sam sada u Sloveniji.

Primijetili su njihovi novinari kako je Lovrić držao ruku na srcu za vrijeme himne. Pretpostavili su da to znači da doista osjeća Sloveniju kao svoju zemlju. - Sigurno. To je bila moja poruka. Ovdje sam jer želim biti tu. Igram za Sloveniju zato što je to bila moja želja koja mi se ostvarila i jako sam ponosan zbog toga.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 20:09