StoryEditor

Čović u Novoj Biloj: Nova lamela vrijedna 2 milijuna KM bit će završena za 2 mjeseca

Piše D  /  21.02.2018., 06:02h

Predsjednik F BiH, Marinko Čavara istaknuo je kako je Federacija BiH Bolnicu u Novoj Biloj podržala sa 265.000 KM, a značajna sredstva u protekloj godini za  projekte energetske učinkovitosti i nabavku dijagnostičke opreme osigurala je i Vlada SBŽ.

Objekat šeste lamele bit će završen u naredna dva mjeseca, ali finansijska konstrukcija nije u potpunosti završena izjavio je prim. dr. Velimir Valjan, ravnatelj hrvatske Bolnice fra mato Nikolić u Novoj Biloj.

-Očekujemo u  travnju krene natječaj Ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske koji je većinom i financirao ovaj projekt i nadamo se da ćemo na tom natječaju dobiti potrebna sredstva. I Vlada F BiH je krajem prošle godine izdvojila 265.000 KM. I Vlada SBŽ je sufinancirala sve projekte. Ukupna investicija na kraju bit će oko 2 milijuna KM.  – izjavio je medijima ravnatelj Valjan.

Nova lamela značit će bolje uslove za Odjel transfuzije, otvaranje Patološkog odjela uz postojeći Odjel citologije i novih 25 kreveta rekao je za Travnik grad.info prim.dr. Velimir Valjan, ravnatelj hrvatske Bolnice.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 14:02