StoryEditor
priopćenje

Čović s veleposlanicom Francuske: "Osigurati legitimno političko predstavljanje i ravnopravnost tri konstitutivna naroda"

Piše fena  /  09.03.2022., 16:11h
Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović danas je održao sastanak s veleposlanicom Republike Francuske u BiH Christine Toudic.

Na sastanku je razgovarano o suradnji dviju zemalja, političkoj situaciji u BiH te europskom putu BiH. Također je govoreno o stanju u Ukrajini te prihvatu izbjeglica.

Čović je na sastanku komentirao aktualnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini, ističući napore za žurnim postizanjem dogovora o izmjenama Izbornog zakona i ograničenim izmjenama Ustava koje bi implementirale presude Ustavnog suda BiH i presude ELjSP-a. Time bi se, kako je kazao, otklonile postojeće diskriminacije u izbornom sustavu i osiguralo legitimno političko predstavljanje te ravnopravnost tri konstitutivna naroda u tijelima vlasti.

Predsjedatelj Doma naroda tijekom razgovora je također stavio fokus na europski put Bosne i Hercegovine te naglasio potpunu opredijeljenost za daljnje napredovanje na tom putu. Istaknuo je kako europski put nema alternativu te da su potrebni značajni iskoraci u tom vidu.

Na koncu, dužnosnici su istaknuli zadovoljstvo bilateralnim odnosima i mogućnostima za daljnji razvoj suradnje u više područja, priopćeno  je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

03. svibanj 2024 19:32