Čović održao sastanak s veleposlanikom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne IrskeUred Dragana Čovića
StoryEditor
sastanak

Čović s britanskim veleposlanikom: Jednakopravnost tri konstitutivna naroda u BiH mora biti praktično demonstrirana u političkoj zastupljenosti na svim razinama vlasti

Piše desk  /  10.08.2022., 13:37h

Iz Ureda zamjenika predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragana Čovića dostavljeno nam je priopćenje za medije koje proslijeđujemo u cijelosti:

“Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) Dragan Čović primio je danas u Sarajevu u nastupni posjet veleposlanika Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, Nj. E. Juliana Reillya.

Dužnosnici su razgovarali o bilateralnim odnosima, aktualnoj političkoj situaciji kao i reformama i predstojećim izborima.

U svjetlu političke situacije, Čović je brifirao o naporima koji se snažno ulažu za stabilizaciju unutarnjih prilika, te nužnosti izborne reforme kojom bi se implementirale sve presude, kako međunarodnih, tako i domaćih sudova čime bi se uklonile postojeće nejednakosti i diskriminacije u izbornom procesu.

Također, Dragan Čović naglasio je i kako je preznačajno omogućiti implementaciju izbornih rezultata u što kraćem roku nakon održavanja listopadskih Općih izbora.

Čović je izrazio i očekivanje da međunarodni partneri iskažu punu podršku tom procesu, ističući kako jednakopravnost tri konstitutivna naroda u BiH kao i svih njenih ostalih žitelja mora biti praktično demonstrirana u političkoj zastupljenosti na svim razinama vlasti.

Dužnosnici su razgovarali i o euroatlantskim integracijama i preostalim reformama koje Bosna i Hercegovina mora ispuniti na tom putu. Čović je još jednom istaknuo čvrstu i nedvojbenu opredjeljenost hrvatskih predstavnika u tom procesu, naglašavajući kako euroatlantski put nema alternativu.”

Dnevnik.ba

05. prosinac 2022 20:39