StoryEditor

Čović: Oni koji optužuju za "izdaju" žele da se u BiH ništa ne dogodi, na imenovanju Vukoje u Ustavni sud vidi se tko ruši državu

Piše desk  /  22.01.2024., 15:20h

Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a BiH, rekao je, komentirajući optužbe o tome da je riječ o izdaji BiH, prodaji nacionalnih interesa, a nakon posljednjeg sastanka predstavnika stranaka koje čine vlast na državnom nivou, "da smo jako blizu i da ovdje baš nitko ne izdaje interese".

- Interese izdaju oni koji po svaku cijenu žele zaustaviti sve procese u BiH. I šta god da uradite onda vas optuže da ste vi baš taj, a u biti sve čine da se ništa ne dogodi u BiH. Ustav imamo i nama je jedini okvir za ponašanje Ustav BiH ili ustavi, od entitetskog do kantonalnog. Drugog prostora apsolutno nemamo. Za možda drugačije želje, unitarne ili separatističke u BiH ne možemo ništa uraditi u skladu sa Ustavom. To je osnova svega, tako da sam optimističan i veseli me, iako ništa nismo supotpisivali, ali smo dogovorili da će proračun biti viši za 40 milijuna KM i da se ima usvojiti - kazao je Čović, prenio je Avaz.

Rekao je i da ne namjeravaju odustati od imenovanja Marina Vukoje za suca Ustavnog suda BiH.

- To je mjera koliko netko želi BiH, koliko je netko ruši. Tako da danas u Ustavnom sudu imate tri stranca, jednog predstavnika hrvatskog naroda i dva predstavnika Bošnjaka, kao mjera. Nadam se da ćemo u naredna dva dana to pitanje ostaviti iza sebe - rekao je Čović. 

Dnevnik.ba

03. svibanj 2024 03:19