StoryEditor
nakon večere s Cholletom

Čović: Izmjene Izbornog zakona moraju poštovati prava konstitutivnih naroda i izbjeći diskriminacije

Piše desk  /  15.11.2021., 21:24h
Predsjednik HDZ-a Dragan Čović nakon sastanka s višim političkim savjetnik američkog državnog tajnika Derekom Cholletom poručio je da je razgovarano o ključnim koracima za jačanje naše zemlje na EU i NATO putu.

"Hitne izmjene Izbornog zakona te ograničene ustavne promjene moraju poštivati prava i ravnopravnost konstitutivnih naroda i izbjeći diskriminacije", napisao je Čović na svom Twitter profilu.

Sam Chollet poslije sastanka naveo je kako se sastao Čovićem i Izetbegovićem kako bih potaknuo vodstvo, izgradnju povjerenja i funkcionalnost Federacije BiH te je to ključno za stabilnost BiH i put u EU.

"Transparentniji i vjerodostojniji izbori 2022. godine trebaju podršku svih stranaka", napisao je on.

Izetbegović je novinarima nakon izlaska iz rezidencije kazao kako sugovornici iz SAD-a očekuju da naši lideri vode procese. "Ne mogu reći da ima nešto novo, američki prijatelji su uz nas, ali očekuju da mi vodimo procese i da mi nudimo rješenja", izjavio je.

Uz američkog veleposlanika Erica Nelsona u njegovoj rezidenciji na večeri je bio prisutan i zamjenik američkog državnog tajnika i specijalni izaslanik predsjednika SAD za Zapadni Balkan Gabriel Escobar.

Dnevnik.ba

24. srpanj 2024 10:26