StoryEditor

Čović, Čavara i Milas posjetili Jajce

Piše D  /  23.06.2021., 07:06h

Dočekao ih je  Ivo Šimunović, predsjednik Općinskog odbora, dok je stranačkom sastanku prisustvovalo Predsjedništvo Opštinskog odbora HDZ-a BiH Jajce, piše u službenom priopćenju HDZ BiH. 

Najprije su posjetili  “Metaling“ d.o.o. Jajce, preduzeće koje proizvodi i montira čelične konstrukcije te zapošljava preko 180 kvalificiranih uposlenika iz različitih oblasti. Važno je napomenuti kako ovo preduzeće izvozi svoje proizvode u nekoliko zemalja Europske unije.

Nakon ove posjete, upriličen je radni sastanak u upravnoj zgradi preduzeća „Komotin“.

Ivo Šimunović, predsjednik OO HDZ-a BiH Jajce govorio je o aktualnim političkim prilikama na području općine, problemima pri formiranju općinskog vijeća Jajce nakon proteklih lokalnih izbora ali i prilikama u privredi te ostalim temama vezanim za infrastrukturu te turistički potencijal ove općine.

Također, na sastanku je tražena i veća potpora privrednicima općine Jajce, prije svega u administrativnom dijelu kako bi se pomoglo, jačalo i razvijalo privreda, potaklo zapošljavanje i osiguralo stvaranje novih radnih mjesta.

Predsjednik Čović uz iskazanu potporu predstavljenim aktivnostima u privredi, kazao je da sve razine vlasti moraju blagonaklono gledati na sve poslovne uspjehe preduzeća te biti servis njihovim potrebama za daljnji razvoj, ulaganja u proizvodnju, širenju proizvodnjih kapaciteta i stvaranje novih radnih mjesta.

Nakon sastanka, stranačko predstavništvo sa domaćinima prisustvovati će svetoj misi u svetištu sv. Ivana Krstitelja u Podmilačju.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 15:51