StoryEditor

Ćiro oduševljen kineskom pomoći Hrvatskoj

Piše D  /  01.04.2020., 07:04h

Prije toga Vlada RH osigurala je dodatnih deset tona, što je dopremljeno iz Frankfurta, kamo je stiglo iz Šangaja. Radi se u značajnom dijelu o donacijama kineskih vlasti o čemu su telefonski razgovarali premijeri Andrej Plenković i Li Keqiang.

"Nimalo nisam iznenađen što Kinezi pomažu, dapače. Kad me pitaju koje mi je najljepše iskustvo u karijeri kažem: Kina", komentirao je legendarni Miroslav Ćiro Blažević za Sportske novosti

Zašto baš Kina?

"Što je najbitnije, nema problema da ti se plati ono što je dogovoreno. U nogometnom svijetu to nije čest slučaj. Kinezi su po tom pitanju stvarno korektni. Iako sam tamo morao raditi sve preko prevoditelja, nije mi smetalo da dokučim plemenit narod. Nažalost, nisam imao priliku ići na periferiju da upoznam sirotinju, ali doživljaji iz Šangaja su prekrasni. Predsjednik Kine je genijalan čovjek koji jako voli nogomet. Svi nogometni menadžeri su profitirali jer dao im je apsolutnu slobodu da se razvije taj sport", dodao je Ćiro.

Na novinarsko pitanje, koliko znaju o Hrvatima, s obzirom na to da su Hrvati mali mali narod, a oni tako veliki, "trener svih trenera" ljutito je odgovorio:

"Vraga smo mi mali narod. Evo vam Branka Ivankovića kao svjedoka. Oni su meni svaki put na utakmici pisali transparente na hrvatskom jeziku. Kad su mi došli prijatelji iz Irana i vidjeli te poruke na našem jeziku koje su nosili navijači, pitali su me: ‘Pa kako?‘ Eto tako... U Hrvatskoj nisam doživio tako nešto. Imam jako lijepu uspomenu na njih. Nemaju ništa od osobina koje su nama Balkancima poznate, te fakinaže, tog uličarstva. To kod njih ne postoji".

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 10:06