StoryEditor
susret

Čelnici Mostara i vjerski predstavnici: Svi imamo različit identitet, ali svi trebamo raditi na opće dobro

Piše fena  /  26.11.2021., 17:15h
Mostarski gradonačelnik Mario Kordić, predsjednik i dopredsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić i Velibor Milivojević primili su u petak u Gradskoj vijećnici vladiku Zahumsko-hercegovačkog i primorskog Dimitrija Rađenovića, mostarskog muftiju Salema ef. Dedovića i biskupa mostarsko-duvanjskog i upravitelja trebinjsko-mrkanjskog Petra Palića.

Gradonačelnik Kordić zahvalio im je na dolasku te ih ukratko upoznao s realiziranim aktivnostima od provedbe izbornih rezultata i kada je Grad profunkcionirao u punom kapacitetu, priopćeno je iz Grada Mostara.

Predstavnici Grada Mostara u svojim su izlaganjima naglasili kako bez obzira na sve poteškoće postoji dobra suradnja između Gradskog vijeća, Gradonačelnika i svih vijećnika, naglasivši pritom kako je Mostar nakon puno godina krenuo u pozitivnom pravcu.

U priopćenju se nadalje navodi kako je to prepoznato u BiH, ali i u Europi, te da je sada potrebno raditi uz iskrenost i otvorenost kako bi se nadoknadilo izgubljeno vrijeme i poboljšala kvaliteta življenja u Mostaru u svim segmentima.

Sudionici sastanka istaknuli su kako se ovim susretom šalju poruke da trebamo živjeti zajedno uz međusobno uvažavanje, poštivanje i toleranciju.

Vjerski predstavnici zahvalili su na prijemu te naglasili važnost održavanja redovitog međusobnog dijaloga koji je preduvjet, smatraju, za bolje razumijevanje i suradnju na konkretnim projektima.

Na sastanku je također istaknuto kako je Mostar specifična sredina čiju posebnost treba sačuvati i ne dopustiti da se s viših razina vlasti prenesu, kako se kaže u priopćenju, "određene trenutne destrukcije".

Navedeno je kako su građani dugo čekali na provođenje izbora u Mostaru te da su njihova očekivanja velika.

Uz to, naglašeno je i kako će vjerski autoriteti biti vjetar u leđa u pozitivnim aktivnostima koje će provoditi gradska vlast.

Glede predstojećih blagdana, praznika i aktivnosti koje provodi Grad, vjerski čelnici složni su u ocjeni kako "sve stvari treba nazivati pravim imenom".

Zaključeno je kako svi imamo različit identitet, ali da svi trebamo raditi na opće i civilizacijsko dobro jer "jedni druge trebamo kako bi Mostar bio mjesto ugodnog življenja, uz puno uvažavanje i poštivanje svakoga", navodi se u priopćenju Grada Mostara.

Dnevnik.ba

22. siječanj 2022 21:29