StoryEditor

Čavka pozvao Izetbegovića: Neka odmah objavi ime i prezime tužitelja koji je ukrao mobitel

Piše D  /  10.06.2020., 07:06h

"Evo danas je osuđen Božo Mihajlović. 225 tisuća je netko otuđio, nisu uhvatili tko je, samo su rekli da je to vjerojatno neka tajnica i njega su osudili na 5 godina robije, a nju nisu uhvatili niti osudili. Dakle, netko uzima novac iz kutija... Pa znamo da je trenutno aktivni tužitelj uzeo tuđi mobitel, od optuženog lica iz te kutije u kojoj su evidencije. Svidio mu se mobitel, uzeo sebi i ostao tužitelj da nam dijeli pravdu. Nedopustive su to stvari. Sjetimo se namještanja Budimiru. Ovakvi potezi su kokošarski. Kako ćete uzeti mobitel i ostati tužitelj ili ostati sudac. Nevjerojatno", rekao je Izetbegović za Televiziju Hayat.

Tužitelj Tužiteljstva BiH Oleg Čavka je u razgovoru za Klix.ba pozvao Bakira Izetbegovića da javno kaže ime i prezime tog tužitelja i iznese dokaze.

"Pozivam ga kao jedan od 57 tužitelja Tužiteljstva BiH da odmah objavi ime i prezime tužitelja koji je ukrao telefon i da podnese kaznenu prijavu protiv tog tužitelja. A ja ću kao tužitelj, kada čujem to ime i prezime, znati što mi je posao", rekao je Čavka.

Dodao je da Izetbegović treba pokazati barem mrvicu hrabrosti. Priliku je iskoristio i da prokomentira Izetbegovićeve posljednje izjave o radu pravosuđa.

"Očekujem da će Tužiteljstvo BiH kao institucija zauzeti čvrst stav prema ovakvim ponašanjima. Ovo je takav neprimjeren pritisak i takvo bešćutno ponašanje političara kakvo nikada do sada nisam vidio. Osobno sam radio jako teške predmete i doveo ih uspješno do presuda, nikada se nisam bojao. Ja sam za razliku od nekih svoj trbuh i hrabrost ispekao u Armiji, a drugi su bili u podrumima", poručio je Čavka.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 13:38