StoryEditor

Čapljinci u strahu: Migranti obijaju kuće, kradu imovinu

Piše D  /  09.12.2018., 10:12h

Naime, vlasnik obiteljske kuće pronašao je u spavaćoj sobi pet migranata koji su provalili u kuću kroz prozor, nakon čega su u nju donijeli hranu i piće te tu boravili dva dana.

Policija je migrante legitimirala i pustila na slobodu, a vlasniku štetu nitko neće nadoknaditi, prenosi Caportal.net

Zbog ovog slučaja glavna tema razgovora na nedjeljnoj jutarnjoj kavi u Čapljini jeste migrantska kriza, odnosno pitanje koliko smo sigurni od najezde migranata u vlastitom gradu.

Ovo nije prvi slučaj u kojemu migranti prave probleme lokalnom stanovništvu.

Podsjetimo, prije mjesec dana vlasnik obiteljske kuće u Vinogradskoj ulici u središtu Čapljine zatekao je u obiteljskoj kući skupinu migranata koja je obila vrata i provalila u kuću, gdje su koristili grijanje, vodu i sve ono što s pronašli u kući.

Nedugo nakon toga dogodila su se dva slučaja krađe mobitela u kojima su sudjelovali migranti – prvo su ženskoj osobi u jednom čapljinskom caffe baru ukrali mobitel i prodali ga za 10 eura, da bi samo par dana poslije dva migranta ukrala mobitel iz jedne čapljinske cvjećarnice.

Krajem listopada vlasnik kuće u Domanovićima pronašao je pijanog migranta iz Alžira kako spava u njegovoj kući, nakon što je u istu provalio obivši vrata. Krajem kolovoza migranti su provalili i u obiteljsku kuću u Doljanima, gdje su boravili nekoliko dana.

Policija je tada legitimirala njih pet, ali ih je pustila na slobodu. U većini slučajeva migranti kod sebe imaju potvrdu o iskazanoj mjeri podnošenja zahtjeva za azil, zbog čega im policija ne može ništa, unatoč kaznenim djelima poput provale, oštećenja tuđe stvari i slično.

Migrante koji kod sebe nemaju nikakve dokumente policija u većini slučajeva pusti na slobodu ili preveze do Ureda za strance u Mostaru.

Zanimljivo je također kako su migranti koje je jučer legitimirala policija rekli kako su nepoznatoj osobi iz Čapljine platili 50 eura da im pokaže slobodne kuće u kojima nitko ne boravi, kako bi se oni mogli smjestiti u takve objekte. 

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 00:43