StoryEditor

Butković: Vučićeve izjave ne doprinose ni suživotu ni normalizaciji odnosa

Piše D  /  08.08.2020., 01:08h

"Mislim da smo dostojanstveno proslavili Oluju. Znamo da nam je pobjednički Domovinski rat nešto na što smo ponosni, ali prošlo je 25 godina i u vremenima u kojima živimo snošljivost, tolerancija i suživot nemaju alternativu. U tom smislu je i dolazak srpskih predstavnika, konkretno potpredsjednika vlade gospodina Miloševića, mislim bio dobar i poruke su bile jako dobre, a ovo što se događa sada, iza, definitivno nije dobro i nastavak je jedne loše retorike", rekao je Butković na novinarski upit kako komentira Vučićeve izjave o Oluji.

Vučić je u petak ponovio svoje stajalište da je ta akcija "najveće etničko čišćenje na tlu Europe poslije Drugog svjetskog rata" te je poručio da želi dobre odnose s Hrvatskom i pomirenje koje se neće temeljiti na poniženju, ocijenivši kako su Srbi u Hrvatskoj odluku o sudjelovanju u obilježavanju Oluje trebali donijeti sa Srbijom, ali da se Srbiju ne može uvući u proslavu Oluje.

"Žao mi je ako je bilo užasnih napada na Miloševića, nisam ih ja organizirao, ali ako očekuju podršku tom činu - neće je dobiti. Da uvlačite Srbiju u proslavu Oluje - u tome nećemo sudjelovati", rekao je Vučić.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 13:05