StoryEditor
uhitili su ga

Bugojanac je za mito tražio 3000 eura, ali i dvije - tegle Nutelle

Piše Desk  /  04.11.2021., 07:41h
Nakon što je dobio pravosudni predmet iz Austrije, pomoćnik tužitelja Tarik Hadžibegović iskoristio je priliku kako bi od žrtve iznudio 3000 eura i dvije staklenke omiljenog namaza. Žrtvi je bilo ‘uz put‘.

Tarik Hadžibegović iz Bugojna, stručni suradnik u Okružnom javnom tužiteljstvu u Banjoj Luci, uhićen je nakon što je tražio i primio 3000 eura mita. Osim novca, tražio je i dobio dvije staklenke Nutelle iz Austrije.

Kako piše Avaz, Hadžibegovića su, po nalogu Tužilaštva Republike Srpske, priveli inspektori Uprave za organizirani i teški kriminalitet MUP RS nakon kontrolirane primopredaja dobara. Nije bio svjestan da će upasti u policijsku klopku te primiti označene novčanice.

Policijska glasnogovornica Mirna Miljanović rekla je medijima kako ga sumnjiče za kaznena djela primanje mita i trgovinu utjecajem.

- Kaznena djela je počinio tako što je od oštećenog u predmetu istrage, koju vodi OJT Banja Luka, zahtijevao i primio novac kao nagradu za poduzimanje procesnih radnji u istrazi, koje je kao stručni suradnik tužioca i morao poduzeti - rekla je Miljanović.

Predmet na kojem je radio preuzeli su od austrijskog pravosuđa i vezan je za iznude i kamatarenje. S obzirom na to da žrtva često boravi u Austriji, tu činjenicu je iskoristio kako bi dobio omiljeni namaz od lješnjaka.

Nakon uhićenja tužiteljevog suradnika, inspektori su, po nalogu Tužilaštva RS, pretresli i službene urede Okružnog javnog tužilaštva u Bana Luci. Predmet pretresa su bile prostorije koje je Hadžibegović koristio. Sumnja se da ovaj slučaj nije bio jedini i moguće je i proširenje istrage.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 11:00