StoryEditor

Broćeta: SDA u FBIH ne želi one koji se potpisuju ćirilicom

Piše D  /  14.11.2019., 12:11h

Klub Srba u federalnom Domu naroda čini pet izaslanika iz Hercegbosanske županije, od kojih su četiri sa Srpske liste i jedan iz Srpske napredne stranke, te osam iz SDP-a, dva iz Liberalne stranke BiH i po jedan iz redova HDZ-a BiH i SDA.

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović rekao je ranije za “Glas Srpske” da je odbio ponudu stranke da bude kandidat za potpredsjednika FBiH iz reda srpskog naroda, ali i poručio da će stranka predložiti kandidata za sve četiri ključne fotelje koje pripadaju Srbima u FBiH. Podvukao je da SDP ima osam izaslanika u Domu naroda te da će uz podršku još četiri, koji nisu iz te stranke, predložiti kandidate za predsjednika Kluba Srba u Domu naroda, potpredsjednika tog doma te potpredsjednika FBiH.

Broćeta je jučer za “Glas Srpske” kazao da nemaju službenu informaciju o tome s kim je SDP razgovarao.

“Ako se ispostavi da je to istina i ako dobiju podršku SDA, bit će jasno da SDA ne želi u vlasti u FBiH one koji se potpisuju ćirilicom i koji bi se adekvatno borili za prava Srba, nego su im partneri i suradnici podobni koji se unazad 20 godina nisu potpisali ćirilicom”, rekao je Broćeta.

Dodao je i da je vidljivo da SDA odbija prihvatiti SNSD i na razini BiH te da se svašta može očekivati. Sjednica federalnog Doma naroda zakazana je za danas, a Broćeta jučer nije imao informacija hoće li SDP pokušati ponovno izabrati šefa Kluba Srba, nakon što mu to nedavno nije pošlo za rukom.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 22:44