StoryEditor
Kotor

Bradara sudjelovala na obilježavanju Dana hrvatskog naroda u Crnoj Gori

Piše fena  /  14.01.2024., 10:43h

U Crnoj Gori je obilježen Dan hrvatskog naroda, a programu je uz brojne zvanice iz te zemlje ali i Republike Hrvatske nazočila i predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara.

Program je počeo svečanom svetom misom za hrvatski narod u Crnoj Gori u katedrali sv. Tripuna u Kotoru.

U organizaciji Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore održana je i svečana akademija i koncert u dvorani Auditorium u Tivtu, priopćeno je iz Ureda predsjednice FBiH.

"Hrvatski narod u Crnoj Gori važan je dio sveukupnog hrvatskog nacionalnog bića i drago mi je vidjeti kako ste povezani s Republikom Hrvatskom kao što je i hrvatski narod u BiH. Nadam se da ćemo uskoro svi biti dio velike europske obitelji", kazala je Bradara.

Predsjednik HNV-a Zvonimir Deković rekao je kako vijorenje zastave hrvatskoga naroda uz crnogorsku, 13.1, predstavlja za hrvatski narod u Crnoj Gori prije svega ponos, dokaz zajedništva i opstojnosti hrvatskoga naroda na ovim prostorima.

Svečanosti su nazočili i ministri u Vladi Republike Hrvatske Ivan Anusić i Gordan Grlić Radman kao i Zvonko Milas državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH te brojni drugi.

Trinaesti siječnja je izabran za Dan hrvatskog naroda u Crnoj Gori, u spomen na dan kad su moći sv. Tripuna 809. godine prenesene iz Carigrada u Kotor.

Dnevnik.ba

02. svibanj 2024 08:38