StoryEditor

Bradara: SDA ima manje od 8 posto učinka, HDZ-ovi ministri pripremili 78 posto akata

Piše D  /  08.03.2018., 06:03h

Lidija Bradara, predsjedavajuća Doma naroda PFBiH, prokomentirala je odnose unutar vladajuće koalicije HDZBiH – SDA – SBB, kazavši kako je suprotno uvriježenom mišljenju koje bošnjački predstavnici konstantno iznose u medijima da je uglavnom HDZBiH taj koji koči političke procese u Bosni i Hercegovini, brojke govore drukčije.

– Dok je netko radio, drugi su dijelili sredstva određenim kategorijama društva s ciljem dodvoravanja. Ovih dana sam za potrebe i gore spomenutih sastanaka uradila analizu usvojenih akata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH koja je dokazala kako su 78 posto akata pripremili ministri imenovani iz reda HDZ-a BiH, dok preko 51 posto ukupnog broja spada u resor ministrice Jelke Milićević. Dalje, SBB ima 22 posto učinka, a SDA manje od osam posto, kazala je Bradara.

Ističe da to samo govori koliko je tko iskreno opredijeljen i za reformski i europski put, odnosno koliko se netko samo deklarativno zalaže za cijelu priču.

– Očito da su neki imali drugu zadaću i u radu Vlade Federacije BiH kao i u zakonodavnoj vlasti, mišljene je Bradare.

U intervjuu za današnje tiskano izdanje Oslobođenja, predsjedavajuća Doma naroda PFBiH govorila je i o dojmu koji nosi s posljednjeg sastanka o funkcioniranju izvršne i zakonodavne vlasti u Federaciji BiH, o učestalim aktivnostima FUP-a, te razvojačenim borcima, prenosi HMS.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 14:42