StoryEditor

Braća Kovač grade Bayernovu novu dinastiju: Stižu zvijezde, padat će rekordi

Piše D  /  30.01.2019., 02:01h

Sport Bild tvrdi kako je njemački klub sazrio za promjene, osobito s obzirom na jesensku krizu koja je ogolila mnoge probleme.

Bayern München u posljednje tri sezone na transfere, među kojima su Comanov i Tolissov te Wagnerov i Hummelsov, potrošio je 196,5 milijuna eura. 

Prema saznanjima njemačkog sportskog magazina, Bayern München – premda je oduvijek bio protivnik megalomanskih transfera – tijekom predstojećeg ljetnog prijelaznog razdoblja ciljano namjerava potrošiti 255 milijuna eura.

I to na Lucasa Hernandeza (22), Tima Wernera (22) i Kaija Havertza (19), mlade, perspektivne i darovite igrače na kojima kani temeljiti budućnost, izgraditi novu dinastiju i nastaviti trofejnu tradiciju i dominaciju. 

Tjednima već kolaju glasine kako su Bayern München i Atletico Madrid ugovorili transfer stopera Lucasa Hernandeza, kao i spekulacije kako će transfer biti zaključen na 80 milijuna eura. Obistine li se nagađanja, Lucas Hernandez postat će najskuplje plaćeni nogometaš u Bayernovoj povijesti. 

Među tri najskuplja transfera i dalje su transferi Corentina Tolissa (41,5 milijuna eura), Javija Martineza (40 milijuna eura) i Artura Vidala (37,5 milijuna eura).

Najskuplji transfer u bundesligaškim gabaritima i dalje je Dortmundova prodaja Ousmanea Dembelea u Barcelonu 2017. godine za 120 milijuna eura.

Bayern München mjesecima već pregovara i s RB Leipzigom oko napadača Tima Wernera. RB Leipzig uporno odbija ponude pa je Timu Werneru obećao novi ugovor s dvostruko većom plaćom prema kojem bi ubuduće trebao zarađivati šest milijuna eura po sezoni.

U ugovor bi bila uglavljena i otkupna klauzula vrijedna 70 milijuna eura. Iznos koji je Bayern München spreman platiti u bilo kojem trenutku. 

Kai Havertz ofenzivni je i već vrlo iskusan veznjak s obzirom na godine. S tek 19 godina već je za Bayer Leverkusen ubilježio 88 nastupa u svim natjecanjima. Debitirao je i za njemačku reprezentaciju. Bayer Leverkusen smjera ga unovčiti za otprilike 70 milijuna eura.

U Bayernovu najavljenu investiciju vrijednu 255 milijuna eura uključen je i Pavardov (22) već realizirani transfer vrijedan 35 milijuna eura, prenosi Index.hr.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 07:00