StoryEditor

BOLJE OD MESSIJA I RONALDA: Hrvat je uništio velikana!

Piše D  /  21.05.2018., 11:05h

- Ovo je ostvarenje snova - kazao je Rebić ogrnut hrvatskom zastavom pred televizijskim kamerama.

Kad sljedeći put netko poželi snimiti film o hrvatskim nogometašima - a usput budi rečeno, danas je u kinima premijera dokumentarca “Vatreni” meksičkog redatelja Ramireza - Rebić i Niko Kovač već su priredili idealan predložak. Prije četiri godine na Svjetskom prvenstvu u Brazilu Ante Rebić okarakteriziran je rijetkom svijetlom točkom u sumornoj slici hrvatskog nastupa na Mundijalu, nakon nemoći protiv Meksika i ispadanja već u skupini. No put igrača koji se afirmirao u Splitu i napravio transfer u Fiorentinu nije krenuo prema zvijezdama, nego strmoglavo u ponor. Koliko je samo kivnih izjava bilo u lipnju 2015. kad je Kovač u kvalifikacijskoj utakmici s Italijom u drugom poluvremenu uveo njega, a ne Marka Pjacu... Nesnalaženje u Leipzigu, gubitak statusa reprezentativca, karijera mu se počela gasiti. Sve dok Niko Kovač nije sjeo na klupu Eintrachta i pozvao ga, Ante, dajem ti novu šansu!

Jako širok izbor

Statistika će reći da je u 56 utakmica za klub iz Frankfurta zabio 12 golova i imao šest asistencija, no njegov je uspon bio postepen, recenzije dotad mu nesklonih njemačkih novinara sve pozitivnije, a nakon lanjskog poziva Zlatka Dalić da se vrati u nacionalnu vrstu dodatno je odskočio. Današnji Rebić djelo je Nike Kovača, koji mu je znao pogoditi žicu i objasniti što su život i nogometni profesionalizam. Jer silovitost na terenu i brzinu svi su vidjeli...

Na Olimpijskom stadionu u Berlinu odigrao je utakmicu života, koja bi ga mogla lansirati na više kote no što je Eintracht; danas će recimo mnogi špekulirati hoće li ga Niko povesti sa sobom u Bayern.

Zlatko Dalić dobio ga je u najljepšem izdanju, kakvog je samo poželjeti mogao pred početak pripreme za SP.

- U prvom redu čestitke Niki Kovaču za kup koji je osvojio i transfer koji je napravio, svaka mu čast - javio nam je izbornik u nedjelju.

- Isto tako komplimenti Rebiću za igru, golove i trofej. To me uopće nije iznenadilo jer sam znao, uvidio da Rebić to može, pogotovo nakon utakmice s Meksikom. Kad sam ga zvao za Grčku, mogla su se čuti pitanja otkud sad taj igrač, svi su se čudili tome. No Rebić ima potencijal, koji je možda jedno vrijeme bio zagušen, ali zahvaljujući Niki Kovaču, koji ga je vratio u život u Eintrachtu, koji mu je vjerovao, dokazao je kvalitetu. Mora biti jako zahvalan Niki, ali naravno da je i on sam puno toga napravio da bi došao na današnju razinu. Kad sam razgovarao s Kovačem o Anti, rekao mi je - to je to. Svima je sad pokazao i dokazao da je klasa.

Koliko ima kandidata za špice, jesu li to slatke brige? Imate li viziju kako će izgledati napadački red u Rusiji?

- Hvala Bogu da se Rebić pokazao, da Perišić u zadnje vrijeme igra dobro, da je Mandžukić tu, i Kramarić, zaista mislim da sad imamo širok izbor, tako da možemo složiti što nam bude trebalo, ovisno o utakmicama. Naši igrači pokazuju kvalitetu i dobru igru, bit će i za mene puno posla.

Cijeli tekst u originalu čitajte na web-stranicama Sportskih novosti.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 22:02