StoryEditor
hitna sjednica

Blagica Leko nova je ministrica financija ŽZH

Piše fena  /  08.05.2023., 17:56h

Na hitnoj sjednici Skupštine Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) Blagica Leko imenovana je novom županijskom ministricom financija.

Kako je ranije rekao predsjednik Skupštine Ivan Jelčić, današnja sjednica hitnog je karaktera jer je dosadašnji ministar financija ŽZH Toni Kraljević dao ostavku zbog prelaska na mjesto federalnog ministra financija.

Novoimenovana ministrica Blagica Leko do sada je obnašala funkciju savjetnice u županijskom Ministarstvu financija tako da je, smatra Jelčić, upoznata sa samim radom i navedenog ministarstva i Vlade.

Inače, današnji dnevni red sastojao se od dvaju točaka. Prva točka bila je "Zastupnička pitanja, primjedbe i prijedlozi", dok je druga podrazumijevala Izbor i imenovanje: a) Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o potvrđivanju Vlade Županije Zapadnohercegovačke, koja je usvojena uz jedan glas protiv, te b) prisega ministrice financija u Vladi Županije Zapadnohercegovačke.

Nakon što je novoimenovana ministrica financija u Vladi ŽZH prisegnula na povjerenu joj dužnost, konstatirano je kako je osma sjednica Skupštine ŽZH privedena kraju.

Dnevnik.ba

01. svibanj 2024 04:20