StoryEditor

Bjelica otkrio protiv kojih bi suparnika volio igrati u Ligi prvaka

Piše D  /  29.08.2019., 09:08h

U emisiji je gostovao i sukomentator Igor Cvitanović, koji je rekao da je puno godina proveo u Dinamu i kao igrač i kao trener, te da je sa strepnjom gledao i proživljavao prvo poluvrijeme.

- Bili su puno brži u duelima, imali su prve lopte, imali su druge lopte, mi smo napravili dosta nepotrebnih prekršaja. U napadu smo bili dosta sterilni i rekao bi da smo u Petkoviću imali koliko toliko raspoloženog igrača, ostali nisu bili na svojoj razini. Ali drugo poluvrijeme smo se digli, oni su pali tjelesno, a nismo im ni mi više dali i na kraju smo zabili gol koji je odlučio utakmicu, rekao je Bjelica za HRT analizirajući utakmicu.

Na pitanje je li bilo nervoze na terenu, rekao je da je došlo do određene nervoze. 

- Takve utakmice u kojima možeš samo izgubiti su puno teže za igrati nego one u kojima možeš dobiti. Druga ekipa koja nema što izgubiti puno neopterećenije ulazi u igru i psihološki je u određenoj prednosti, istaknuo je trener Bjelica.

- Dinamo postaje velika ekipa. I kad nije dobro vidi se red, raspored i disciplina, greškice se događaju, ali generalno ne gubi se glava i zna se što se hoće, to su prave ekipe, nadovezao se Cvitanović.

Bjelica je otkrio i što je rekao igračima na poluvremenu. 

- Pokušao sam ih smiriti i ukazati na jednostavne stvari. Nogomet je jednostavan i ako radiš te jednostavne stvari: dobiti duel, biti na prvoj lopti, drugoj lopti, poštivati zadatke trenera, pomaganje kolegi..., toga svega nije bilo. Rekao sam im da se trebamo tome vratiti i da ćemo onda proći utakmicu. Na kraju sam malo povisio ton, ali ništa pretjerano.

Strijelac prekrasnog pogotka za 1:1 Dinama u Trondheimu čime su Modri nakon tri godine ponovno izborili elitno natjecanje bio je Amer Gojak. 

- Gojak je iznimno vrijedan dečko i svaki put koliko god da igra daje enormnu energiju. On je i najosporavaniji igrač. Nije kao Olmo elegantan u igri, ali sa svojom upornošću i radom dolazi do ovakvih situacija u kojima može riješiti utakmice, rekao je Bjelica, te dodao da je upravo on riješio Superkup, ulazak u Ligu prvaka i Proljeće u Europi prošle godine.

Dinamo će protivnike u skupini doznati danas u 18 sati na ždrijebu u Monacu. Na pitanje koga bi volio vidjeti u svojoj skupini, Bjelica je rekao da su to sve vrhunske momčadi koje svake godine igraju u Ligi prvaka ili Europskoj ligi. - Ne možemo dobiti momčad za koju smo mi favoriti, rekao je te se ipak odlučio za Zenit i Benficu.

- Da im vratimo za prošlu godinu, zaključio je.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 01:24