StoryEditor
testiranje jurilice

Bivši prvak Formule 1 provozao Rimca u Neveri: "Skoro sam se uneredio u gaće"

Piše desk  /  12.08.2022., 07:55h

Rosberg je objavio video u kojem s guštom testira Neveru koju je preuzeo prije nekoliko dana

Prije nekoliko dana Rimac Grupa je isporučila svoj hiperautomobil Rimac Neveru, pod brojem #001, bivšem prvaku Formule 1 Nicu Rosbergu.

Tom prilikom Rosberg je na svojem YouTube kanalu objavio video u kojem preuzima Neveru, a Mate Rimac ga upoznaje s nizom detalja vezanih uz izradu i mogućnosti svojeg električnog hiperautomobila.

U tom videu Rosberg se još nije provozao Neverom, ali je zato u četvrtak objavio video u kojem s guštom testira svojeg ljubimca, a na suvozačkom mjestu društvo mu pravi Mate Rimac.

Kako je vožnja prošla možete pogledati u snimci, a sam Rimac je na Facebooku objavio kako "se skoro uneredio u gaće", što daje naslutiti da Rosberg nije štedio Neveru.

Prije nekoliko dana iz same Rimac Grupe poručili su da je proizvodnja Nevere u tijeku u novom pogonu na periferiji Zagreba. Veliki dio glavnih komponenti automobila dizajniran je, konstruiran i izrađen u Rimac pogonima tjednima ili mjesecima unaprijed i ugrađen u posljednjoj fazi proizvodnje – sastavljanju vozila koje traje oko pet tjedana po automobilu.

Rosbergov je primjerak "Stellar" crne boje s poliranim Vertex kotačima i crnim kočionim čeljustima. Unutrašnjost je potpuno presvučena crnom alcantarom, s potpisom "Nico Rosberg" na pločici naslona za ruke. Rosbergov će se primjerak nalaziti u njegovom domu u Kneževini Monako.

Rosberg dio putovanja Rimca otkad je prvi put osobno vidio C_Two, model koji je prije nekoliko godina nakon razvoja i testiranja postao Nevera.

"Otkako sam prvi put upoznao Matu i shvatio genija koji stoji iza Nevere, znao sam da želim prvi automobil iz serije. Za mene ovaj automobil predstavlja apsolutno sve što bih mogao poželjeti. Prikazuje najbolje od inovativne tehnologije, unoseći je u automobil dizajniran doslovce od nule, da bude ne samo nevjerojatno brz – ili najbrži, već i stvarno izvrstan za vožnju. Jedva čekam da vidim što može", rekao je Rosberg.

"Kada smo tek počeli razvijati Neveru, imali smo namjeru napraviti automobil koji će impresionirati čak i najbolje vozače na svijetu. Nico je bio na tom popisu i drago nam je da je jedan od prvih vlasnika Nevere netko tko je ovladao najfokusiranijim i najmodernijim moto sportom na svijetu. Svi jedva čekamo pratiti njegovu Neveru; nadamo se da će uživati u čestom korištenju kao i u svojim drugim automobilima, to je upravo ono na što potičemo vlasnike Nevera. I ako itko može testirati granice onoga što smo izgradili, to je on. Ponosni smo što Nicu možemo nazvati prijateljem i članom brzo rastuće obitelji vlasnika Rimac Nevere", rekao je Mate Rimac, izvršni direktor Rimac Grupe.

Dnevnik.ba

13. travanj 2024 13:27